Acne en onzuiverheden

Bijna iedereen krijgt ergens in zijn leven wel last van acne of gewoon gezegd: puistjes. Behalve aanleg spelen meestal hormonale veranderingen een rol, maar ook door invloeden van buitenaf kunnen onzuiverheden op de huid ontstaan.

HOE ONTSTAAT EEN PUISTJE?

Bij de vorming van een puistjes spelen meerdere processen een rol. De talgproductie raakt verhoogd, dode huidcellen kunnen zich ophopen en de afvoer van talg belemmeren. En dan kan ook de bacterie Cutibacterium acnes (voorheen Propionibacterium acnes) voor ontstekingen zorgen.
Acne heeft kortom meerdere oorzaken, maar ook verschillende vormen. Waar de een last heeft van ontstoken puistjes heeft, heeft de ander ‘slechts’ zwarte puntjes. Gelukkig geldt dat je acne met de juiste verzorging en behandeling (en geduld) uiteindelijk wel onder controle kunt krijgen.

WELKE PRODUCTEN KUN JE GEBRUIKEN BIJ ACNE?

Een huid met acne is per definitie een overgevoelige en geïrriteerde huid, en dat vraagt om een uiterst milde behandeling. Vooral reinigen en exfoliëren (dode huidcellen verwijderen) kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan het ontstoppen van de poriën en kalmeren en schoonhouden van de huid. Voor een onrustige huid met acne kun je het beste kiezen voor producten met salicylzuur.

VERSCHILLENDE OORZAKEN BIJ PUISTJES

Er bestaat niet zoiets als dé oorzaak van acne. Een combinatie van aanleg en hormonale veranderingen spelen een grote rol. Daarnaast zijn er tal van factoren die acne kunnen uitlokken, zoals stress, verkeerde huidproducten, droge of juist vochtige lucht, melkproducten, snelle suikers, roken en schurende kleding.

TIPS VOOR THUIS.

  • Als je foundation gebruikt reinig dan dagelijks je kwast of sponsje.
  • Wees je bewust van je gedrag, vaak zit je tijdens het studeren ongemerkt te krabben aan ontstekingen.
  • Druk ontstekingen vooral niet uit, dit zorgt ervoor dat je ernaast een nieuwe ontsteking krijgt.
  • Gebruik geen grove scrub, dit krast op je huid en vergroot de kans op besmetting
  • Eet veel groente en fruit
  • Drink veel water
  • Voor het gebruik van de juiste producten heb je een advies van een specialist nodig, zo voorkom je teleurstellingen of dat je het zelfs erger maakt.

MAAR HOE KOM JE VAN JE ACNÉ AF?

Alleen samen met jou kunnen we je acné te lijf gaan. De samenwerking die we aangaan zal een heel goed resultaat geven. Geen huid is hetzelfde en geen huid reageert hetzelfde, we zullen dus samen moeten uitzoeken wat voor jou de beste oplossing is en ik ga je daarbij helpen en begeleiden. Je ontvangt dus een eigen behandelplan maar nogmaals alleen samen kunnen we deze klus klaren. Het plan bestaat uit behandelingen, verzorging voor thuis, voedingstips en lifestyle-tips als dat nodig is.

Het kan ook zijn dat je acne (al) onder controle is en dat je graag van je littekentjes of rode vlekjes af wil. Dit is heel goed te behandelen. Omdat er verschillende mogelijkheden bestaan raad ik je aan een intake gesprek in te plannen zodat ik samen met jou kan kijken hoe we het resultaat gaan halen wat jij graag wilt bereiken.

Alle behandelingen zijn uit te breiden met:

Verven wenkbrauwen €5,50
Verven wimpers €5,50
Bovenlip waxen €5,75
Kin waxen €5,75
Peel system €15,-
Special mask €20,-