Doffe, vermoeide huid

Heb jij last van hinderlijke blosjes of rode wangen? Of stoor jij je aan je rode wangen die bij meer drukte of stress nog roder kleuren? Het kan zijn dat je wangen bij het drinken van een wijntje ook ‘Fluchen”? Grote kans dat je last hebt van couperose. Dit probleem komt vaker bij vrouwen voor dan bij mannen. Meestal ontstaat couperose vanaf 30 jaar. Als je pech hebt krijg je ook nog last van ontstekinkjes en lijkt het of je acne krijgt op je 30e. Help! Vooral geen paniek, er is wat aan te doen.

WAT IS COUPEROSE EN WAT IS ROSACEA

Couperose ontstaat doordat de oppervlakkige bloedvaatjes in de huid slapper en wijder worden. Haarvaatjes hebben het vermogen dicht en open te gaan staan. Bij warmte gaan ze meer open staan en met koude ‘krimpen’ ze. Dit mechanisme functioneert niet goed meer. Helaas is de oorzaak hiervan niet bekend. Bij Rosacea ontstaan ontstekingen op de wangen, vaak lijkt het of je ineens acne krijgt. Dit zijn ontstekingen op de haarvaten en niet van de talgklier zoals bij acne. Dat vraagt dus ook een andere aanpak. Er zijn wel een aantal verschillende zaken die bij kunnen dragen aan het ontstaan van couperose en rosacea;

EEN PAAR OORZAKEN OP EEN RIJTJE;

DEELS KAN HET ERFELIJK ZIJN.
Mogelijk hebben je opa of oma, moeder of zus ook last van rode wangen, dan kan het in je DNA vastliggen dat je dit ge-erft hebt.
UV-licht; Mensen met een lichtere huid hebben meer kans op couperose dan mensen met een donkere huid. Een lichtere huid is van nature minder beschermt tegen de zon/uv-licht. UV- licht tast de belastbaarheid van de haarvaten aan. Wat betekend dat de haarvaten op den duur minder goed belast kunnen worden. Een goede zonbescherming is dan echt noodzakelijk.

DEMODEXMIJT;
Deze mijt heeft iedereen op zijn huid en doet geen kwaad. Wel blijkt dat mensen met Rosacea deze mijt in een hogere concentratie op de huid hebben dan mensen zonder Rosacea. Toch is men er nog niet achter of dit daadwerkelijk de oorzaak is van Rosacea. Niet iedereen met Rosacea heeft een hogere concentratie Demodexmijt

VOEDING EN LIFESTYLE;
De overgang van koud naar warm kan de roodheid in je wangen verergeren. Door de warmte gaan de haarvaatjes verder openstaan en die veroorzaken de roodheid. Als je sterk gekruid eet kan de doorbloeding in je wangen ook omhoog gaan, waardoor er meer stuwing ontstaat. Dit geld overigens ook voor alcohol. Zuivel kan de ontstekingen veroorzaken en het kan de moeite waard zijn om deze een tijdje te laten staan.

HOE BEHANDEL JE COUPEROSE? ROSACEA?

Hoewel we de oorzaak niet weten van Couperose en Rosacea en deze dus niet kunnen aanpakken is het wel belangrijk je huid in een goede conditie te brengen. Je huid heeft dan meer veerkracht en kan dan ontstekingen beter opvangen. Door de juiste producten thuis en de passende behandelingen (niet alleen voor een gevoelige huid) regelmatig te ondergaan behoud je een goede huidconditie.
Alle behandelingen zijn uit te breiden met:

Verven wenkbrauwen €5,50
Verven wimpers €5,50
Bovenlip waxen €5,75
Kin waxen €5,75
Peel system €15,-
Special mask €20,-